cook - چگونه غذاهای خوشمزه و سالم درست کنیم؟

آشپزی کردن ساده است اما سالم آشپزی کردن ممکن است مقداری نیاز به دقت و توجه بیشتری داشته باشد.

به گزارش آلامتو و به نقل از بدونیم؛ آن چه آشپزی سالم را سخت کرده اطلاعات بی شماری است که درباره غذاها و تغذیه ما را بمباران کرده است. آشپزی سالم تصمیم مهمی است که هم ما را از اختلالات و بیماری های مزمن محافظت می کند و هم حس و حال خوبی به ما می دهد. شاه کلید آشپزی سالم در کاربرد مواد غذایی تازه و انتخاب مقدار صحیح غذاهای سالمی چون میوه ها و سبزیجات است.

استفاده از میوه ها

میوه ها به صورت خام خوشمزه هستند اما باید راهی پیدا کنیم که با پختن هم ارزش غذایی خود را داشته باشند و هم در خلاقیت شما خودنمایی کنند.

هر میوه ای را تازه و در فصل خودش مصرف کنید:

به عنوان مثال مرکبات را در فصل بهار، انواع توت ها را در فصل تابستان و سیب و کدو حلوایی را در فصل پاییز در غذاها استفاده کنید. میوه های تازه هم طعم خوبی دارند و هم ارزش غذایی بالا.

آبمیوه و میوه های خشک را فراموش نکنید:

مقداری میوه خشک و آبمیوه افزودنی های سالمی برای غذاهاهستند. به خورشت کمی آلو خشک اضافه کنید تا فیبر آن بیشتر شود. یا این که کمی آب لیمو به سالاد اضافه کنید.

به جای روغن از پوره میوه ها استفاده کنید:

در تهیه مافین و نان می توانید به جای روغن سس سیب مصرف کنید. در رابطه با مقدار میوه ای که می توانید جایگزین روغن کنید باید کمی تحقیق کنید. میوه ها می توانند بدون چرب کردن به اندازه کافی به غذا رطوبت بدهند.

سبزیجات بپزید

یکی از مهمترین مهارت ها در آشپزی سالم مهارت آماده کردن سبزیجات بدون اینکه در فرآیندی پخت ارزش غذاییخود را از دست بدهند می باشد. سبزیجات بی مزه و بیش از حد پخته شده انگیزه شما را در مصرف آن ها می گیرد.

سبزیجات را تازه و در فصل خود مصرف کنید:

مارچوبه، اسفناج و پیازچه سبزیجات بهاره هستند. بسیاری از سبزیجات مثل گوجه فرنگی در تابستان خوب هستند. سبزیجات ریشه ای مثل کدو نیز گرما را به سفره های پاییزی می آورند.

سبزیجات را به روش های سالم بپزید:

پوشاندن سبزیجات با کره و یا پختن آن ها با روغن های حیوانی بدون هیچ نوع ارزش غذایی فقط به آن ها کالری اضافه می کند. سعی کنید آن ها را بخارپز کنید یا در کمی روغن زیتون سرخ کنید. اضافه کردن کمی روغن گیاهی به سبزیجات به بدن کمک می کند تا مواد مغذی بیشتری را جذب کند.

فریز کردن سبزیجات را فراموش نکنید:

سبزیجات را در فصل خود تازه بخرید و در فریزر نگهداری کنید تا بتوانید تا پایان سال از آن ها استفاده کنید.

غلات کامل مصرف کنید

cook 8 - چگونه غذاهای خوشمزه و سالم درست کنیم؟

کربوهیدرات های تصفیه شده مصرف نکنید:

به عنوان مثال به جای نان سفید نان گندم کامل مصرف کنید. همچنین پاستای سبوس دار نیز در فروشگاه ها با استقبال زیادی روبه رو شده است.

خلاقانه با غلات کامل آشپزی کنید:

به عنوان مثال به خوراک گوشت جو اضافه کنید. یا پلو غلات کامل با بادام و میوه خشک درست کنید.

پروتئین های سالم را در وعده های مناسب مصرف کنید

بعضی خانواده ها گوشت را مختص وعده شام مصرف می کنند. انتخاب پروتئین های سالم به مقدار مناسب به شما این اجازه را می دهد تا از خوردن پروتئین ها بدون هیچ خطری برای سلامتی لذت ببرید.

پروتئین های سرشار از اسیدهای چرب Omega3 مصرف کنید:

غذاهایی مثل سالمون سرشار از این اسیدهای چرب هستند. این ماده مغذی سلامت مغز را به اندازه سلامت قلبی عروقی بالا می برد.