کوفته تبریزی

به نقل از ( مدیکال نیوز (اخبار پزشکی وسلامت)-انجمن دانشجویان علوم پزشکی))

یکی از غذاهای معروف و اصیل ایرانی کوفته تبریزی است. کوفته تبریزی غذایی از خطه آذربایجان و منتسب به شهر تبریز است. کوفته تبریزی بسیار لذیذ و در میان ایرانیان بسیار پرطرفدار است. برخلاف آنچه ممکن است بنظر بیاید، اگر به چند نکته کلیدی توجه داشته باشید تهیه این کوفته ساده و راحت خواهد بود. سبزی کوفته تبریزی شامل: مرزه، ترخون، گشنیز،‌ جعفری، نعناع و شوید می باشد. مواد میانی این کوفته می تواند شامل تخم مرغ پخته، آلو بخارا، زرشک، گردو و پیاز سرخ شده باشد و یکی از دلایل خوشمزه بودن این غذا حضور همین مواد میانی است. در ادامه با طرز تهیه کوفته تبریزی آشنا خواهید شد.

مواد لازم:

  • گوشت دوبار چرخ شده
  • لپه
  • برنج
  • سیب زمینی پخته
  • تخم مرغ
  • سبزی کوفته خرد شده
  • زعفران دم کرده
  • رب گوجه فرنگی
  • نمک و فلفل سیاه
  • زردچوبه و ادویه کاری
  • آرد نخودچی
  • پیاز
  • - -
  • مواد میانی کوفته:
  • تخم مرغ پخته
  • گردو نگینی خرد شده
  • آلو بخار
  • زرشک
  • پیاز سرخ شده
  • ۵۰۰ گرم
  • ۲ پیمانه
  • یک دوم پیمانه
  • ۱ عدد
  • ۱ عدد
  • ۲۵۰ الی ۳۰۰ گرم
  • ۱ قاشق سوپخوری
  • یک چهارم پیمانه
  • به میزان لازم
  • به میزان لازم
  • ۲ قاشق سوپخوری
  • ۲ عدد
recipe 26 1 - کوفته تبریزی

طرز تهیه:

گام اول: لپه و برنج را از ۲ تا ۳ ساعت قبل با مقداری آب خیس کنید و بعد بپزید و در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
گام دوم: سیب زمینی را با مقداری آب بپزید. پوست آن را بگیرید و درحالی که گرم است رنده کنید.
گام سوم: پیاز را ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس آن را با گوشت چرخ کرده و ادویه جات مخلوط کنید و ماساژ دهید.
گام چهارم: لپه، برنج،‌ سیب زمینی،‌ نمک و فلفل و یک عدد تخم مرغ را به مواد گوشتی اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مایه کوفته کاملا چسبناک شود. مایه کوفته تبریزی را ۱ ساعت در یخچال قرار دهید.
گام پنجم: در صورت شل بودن مایه کوفته، ۲ قاشق آرد نخودچی و در صورت سفت بودن ۱ عدد تخم مرغ به آن اضافه کنید.
گام ششم: به اندازه یک پرتقال از مایه کوفته بردارید و گرد کنید. وسط آن را یک تخم مرغ پخته، زرشک، گردو و پیاز تفت داده شده بگذارید و در دست گرد کنید.
گام هفتم: در این مرحله باید سس کوفته را آماده کنید. برای این منظور ۱ عدد پیاز را ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی، ‌ادویه و زردچوبه را به آن بیافزایید و کمی تفت دهید. در نهایت ۱ الی ۲ لیتر آب به سس اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید.
گام هشتم: کوفته ها را به آرامی درون سس قرار دهید. میزان سس باید به قدری باشد که روی کوفته ها را بگیرد. کوفته تبریزی باید به مدت ۱ ساعت با درب نیمه باز بپزد.
گام نهم: پس از اتمام پخت، کوفته ها را درون ظرفی زیبا به همراه مقداری سس کوفته سرو کنید.
امیدوارم از تهیه کوفته تبریزی لذت برده باشید.

 

 

 

 

 

منبع

برچسب ها:
لینک کوتاه این مطلب:

به اشتراک بگذارید :

اخبار قبل و بعد
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد