امتیاز ما
امتیاز خوانندگان به ما
[Total: 0 Average: 0]

چای یخ و تلخ بنوشید! ۵ خاصیت بی‌نظیر این نوشیدنی به ظاهر بدمزه!

به نقل از ( مدیکال نیوز (اخبار پزشکی وسلامت)-انجمن دانشجویان علوم پزشکی))

چای یخ و تلخ بنوشید! نوشیدن چای در بعضی از کشورها از جمله ایران نوشیدنی رایج هر روزه است که متاسفانه در بیشتر مواقع آن را با قند و شکر یا نبات و پولکی یا هر شیرینی دیگری میل می‌کنند که از شکر سفید تهیه شده است. به همین دلیل به جای بهره گرفتن از خواص چای سیاه، با خوردن شکرسفید به بدن‌مان ضرر می رسانیم. در نت نوشت با نوشیدنی چای یخ آشنا شوید تا بدون نیاز به شیرین کردن آن بتوانید از خواص بی نظیر چای بیشتر و بهتر بهره مند شوید.

چای تلخ یا چای شیرین نشده چیست؟

چای تلخ یا بهتر بگوییم چایی که با هیچ شیرینی مصنوعی شیرین نمی‌شود حالا چه چای سیاه باشد چه چای سبز و گرم نباشد، چای یخ است. وقتی چای را سرد میل کنید نیازی به شیرین کردن آن نیست و یک تکه یخ کافی است تا طعم دل پذیری بگیرد بدون آن که چای خواصش را از دست بدهد. هر چند بعضی ها چای یخ و سرد را هم با شیرین کننده هایی تولیده شده از شکر می نوشند یا از چای های سرد آماده در بازار استفاده می کنند که باز هم به دلیل شکر موجود در آن برای بدن ضرر دارد.

 

خواص تغذیه ای چای یخ تلخ

چای یخ بدون شکر ۵ کالری کمتر، چربی صفر، شکر صفر و کربوهیدرات بسیار کمی دارد که یک نوشیدنی عالی برای سرعت بخشیدن به سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش کمتر وزن است. همچنین چای حاوی منیزیم، فلوراید و میزان متنوعی از فلاوونوئیدها است و کاتچین موجود در آن یک آنتی اکسیدان بی نظیر است. به همین دلیل چای چند خاصیت مهم برای بدن دارد البته به شرطی که آن را شیرین نکنیم.

چای یخ که شیرین نمی شود دارای خواص زیر است:

  • پیشگیری از بیماری های قلبی
  • افزایش سطح انرژی
  • تنظیم قند خون و مناسب دیابتی ها
  • تقویت سیستم ایمنی بدن

تقویت سیستم ایمنی بدن

چای سبز یا چای سیاه باعث تقویت سیستم ایمنی می شود و دلیل آن هم آنتی اکسیدان هایی ضد التهابی موجود در چای است.

دیابت

دیابتی ها معمولا باید خیلی مراقب نوشیدنی های خود باشند. محدودیت انتخاب غذا و نوشیدنی برای افراد مبتلا به دیابت گاهی غذاب آور است. ولی چای یخ و سرد بدون شکر از جمله نوشیدنی هایی است که نه تنها برای دیابتی ها مضر نیست بلکه باعث کنترل بیماری می شود.

بیماری های قلبی

کاتچین catechins و فلاوونوئیدهای موجود در چای باعث تقویت دیواره های قلب و رگ های خونی می شود. به همین دلیل افرادی که چای سرد می نوشند بیماری قلبی کمتر به سراغشان می آید.

بیماری ها مزمن

آنتی اکسیدان ها که رمز اصلی از بین بردن رادیکال های آزاد هستند بیماری های مزمن و دوره ای را به خوبی کنترل می کنند. به همین دلیل به افرادی که از انواع التهابات یا بیماری‌هایی مثل سرطان و آرتریت روماتوئید رنج می برند نوشیدن چای سرد بدون شکر گزینه خوبی برای انتخاب نوشیدنی مناسب است.

هوشیاری ذهن

کافئین موجود در چای سبز یا سیاه باعث می شود تا سطح انرژی بدن افزایش یافته، عملکردهای شناختی بدن بهتر عمل کند.

طرز آماده کردن چای یخ

به جای استفاده از چای های سرد موجود در بازار که همه دارای شکر سفید است به روش زیر این چای پرخاصیت را در خانه تهیه کنید.

  • آب را جوش بیاورید و به روش همیشگی چای را در قوری چینی دم کنید. ۴ تا ۶ دقیقه برای دم کشیدن کافی است. اجازه ندهید بیش از ۱۰ دقیقه چای دم بکشد. در غیر این صورت چای شما جوشیده و خواص خود را از دست خواهد داد . در صورتی که از تی بگ استفاده می کنید ۴ تا ۶ تی بگ را برای ۶ تا ۸ لیوان آب به مدت ۴ تا ۶ دقیقه در آب جوش بگذارید. در هر حال سعی کنید چایی را که آماده می کنید کم رنگ و رقیق باشد.
  • چای را صاف کنید. تفاله ها و تی بگ ها را از قوری خارج کنید.
  • اجازه بدهید چای سرد شود سپس آن را در یخچال بگذارید.
  • هر بار می توانید این چای سرد شده را در فنجان ریخته ( یا همراه با یک قطعه یخ) میل کنید.

عوارض جانبی چای یخ

مثل هر ماده غذایی یا آشامیدنی دیگری چای سرد هم عوارض خاص خود را دارد. هر چند این عوارض سمی و خطرناک نیست. ولی افرادی که از ناراحتی دستگاه گوارش مثل یبوست شدید، معده درد، اضطراب، تحریک پذیری و بی خوابی رنج می برند بهتر است از این نوع چای استفاده نکنند. علت آن هم وجود کافئین در چای است.

منبع:

برچسب ها:
لینک کوتاه این مطلب:

به اشتراک بگذارید :

اخبار قبل و بعد
اخبار مرتبط

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد